A parafa jógamatrac tisztántartása

Senki nem szereti a jógaszőnyegen felhalmozódott verejték vagy a kémiai alapú spray-k szagát, pedig fontos, hogy időnként megtisztítsuk a matracunkat.

A parafa természetes antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően az Omtribe matracok tisztántartása sokkal egyszerűbb, mint a szokásos jógamatracoké.

Azok a baktériumok, amelyek a matracra kerülnek, nem tudnak ott élni. Az időnkénti tisztítással könnyedén élvezheted a friss, szagtalan felületet. Ha neked még nincs parafa jógamatracod, kattints az alábbi gombra és nézz szét matracaink között. És most nézzük meg, hogyan lehet megtisztítani a parafa jógamatracot!

Tovább a matracokhoz

Milyen gyakran kell tisztítani a matracot?

Ez több dologtól függ, például – milyen sűrűn gyakorolsz a matracodon? Hol használod? Otthon, az edzőteremben / stúdióban, vagy talán a természetben? Milyen jógát, nyújtást vagy más edzést végzel rajta?

A matrac tisztítása személyes preferencia kérdése.

Ha otthoni jógi vagy, elegendő két-három hetente egy gyors tisztítás.

Ha sokat jársz a természetbe, esetleg olyan helyekre, ahol sok ember megfordul, a szennyeződések és olajok felhalmozódása miatt a szőnyeget gyakrabban kell tisztítanod. Azt javasoljuk, hogy ebben az esetben hetente egyszer töröld át.

Amennyiben a HOT jóga szerelmesei közé tartozol, érdemes a gyakorlásod után gyorsan áttörölni a matracot, hogy eltávolítsd a felületi szennyeződéseket és az izzadságot, még mielőtt feltekernéd a matracodat.

Ne aggódj, a parafa nem képes felszívni az izzadságot vagy a vizet … szupergyorsan megszárad!

Hogyan tisztíthatom meg a parafa jógamatracot?

Egyszerű. A jógamatrac parafa felületének tisztításához kelleni fog egy nedves ruha, törlőkendő. Töröld le a szennyeződéseket és a verejtéket. Ennyi!

A mélyebb tisztaság érdekében adjunk hozzá egy kevés, finom szappant vagy illóolajat, és dörzsöljük át. Ezután töröld le a felületet egy száraz ruhával, vagy hagyd, hogy a matrac megszáradjon, mielőtt feltekernéd.

* Ne használj durva felületet, mint a súrolószivacs, mert ez károsíthatja a felületet.

DIY jógamatrac tisztító spray

  • Hasznosítsd újra az otthon talált spray-palackot!
  • Töltsd fel ½ – ¾ vízzel.
  • Töltsd meg a maradékot ecettel.
  • Adj hozzá kívánt mennyiségű illóolajat.

Spricceld körbe a matrac parafa felületét, majd töröld át egy ruhával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény javítása érdekében oldalunkon sütiket használunk.