Miért jó választás a parafa jógamatrac?

Jóga gyakorlóként megtanulunk tudatosabb döntéshozónak lenni. Megtanulunk hallgatni ezekre a csendes belső hangokra, megkérdőjelezni a hangosakat, megérteni, hogy mire van szüksége a testünknek, hogyan legyünk elnézőbbek, és hogyan kamatoztassuk a tanultakat a nagyvilágban. „miért?” Miért nem tudnánk figyelmen kívül hagyni az asana gyakorlatunk egyik alapvető elemének kiválasztását: a jógamatracot? Engedd meg, hogy adjunk neked néhány hasznos információt, hogy a lehető legjobb döntést hozd.

A parafa jógamatrac környezetbarát.

A parafa 100% -ban természetes és a természet megújuló forrása. Amint a parafatölgy eléri a 25 éves életkort, elkezdődhet a kérgének lefejtése. Nem szabad a fát túl fiatal korában fosztani meg kérgétől, mert akkor tönkre megy. 9 évet kell várni, hogy újra szüretelhető legyen. A kéreg lefejtése nagy körültekintést igényel. Ha megfelelő szakértelemmel végzik, nemcsak a betakarítási folyamat nem károsítja vagy megöli a fákat, de a lefejtett parafa tölgy kétszer annyi oxigént bocsát ki a légkörbe, mint amelyik nincs lefejtve. Amikor egy parafa tölgy meghal, a fa minden részét használják, és nincs hulladék.

A parafa-erdők a világ legváltozatosabb biológiai sokféleségei közé tartoznak, és veszélyeztetett növény- és állatfajok otthona. A jógik sok időt töltenek a matracukon, és mindenhová magukkal viszik. Számunkra fontos, hogy a parafa jógamatracaink ne tartalmazzanak olyan vegyi anyagokat és toxinokat, amelyek árthatnak az egészségünknek és a környezetünknek. Társadalmunk többsége megtudta, hogy a műanyagok, mesterséges gumik és más anyagok gyártása károsítja bolygónkat. A tudás felelősség, és a tudatos jógi kötelessége, hogy  valami természeteset, egészségeset és fenntarthatót válasszon. A jógik a parafa jógamatracon gyakorolhatják a tudatosságukat.

Szeretnél bővebben olvasni a parafáról? Kattints ide

A parafa jógamatrac funkcionális.

A parafa 100% -ban természetes és a természet megújuló forrása. Amint a parafatölgy eléri a 25 éves életkort, elkezdődhet a kérgének lefejtése. Nem szabad a fát túl fiatal korában fosztani meg kérgétől, mert akkor tönkre megy. 9 évet kell várni, hogy újra szüretelhető legyen.

A kéreg lefejtése nagy körültekintést igényel. Ha megfelelő szakértelemmel végzik, nemcsak a betakarítási folyamat nem károsítja vagy megöli a fákat, de a lefejtett parafa tölgy kétszer annyi oxigént bocsát ki a légkörbe, mint amelyik nincs lefejtve. Amikor egy parafa tölgy meghal, a fa minden részét használják, és nincs hulladék.

A parafa jógamatrac időtálló, megbízható és tartós.

A parafa kétségtelenül a természet egyik csodája. Ennek az anyagnak olyan a sejtstruktúrája, akár egy buborék csomagolás, amely lehetővé teszi, hogy tartós, rugalmas, lágy, könnyű, összenyomható, bővíthető és puha legyen. Ez a sejtstruktúra hőszigetelést is biztosít. Természetes állapotában a parafa tűzálló, és ezek a fák az erdőtüzekben egyedülálló túlélőként jelentek meg.

A parafa egy szuberin nevű olajat választ ki, amikor nedves, ezáltal nemcsak tapintható felületet hoz létre, hanem antimikrobiális hatást is, gátolja a gombák, a baktériumok és a penész növekedését. Ez a figyelemre méltó anyag természetesen ellenáll a természetnek, így a mindennapi jóga gyakorlatunk (izzadság, hőmérsékletváltozás, penész, baktériumok, kopás) nem árthat neki! A parafa jógamatrac nem árt az ízületeknek, elég szilárd ahhoz, hogy tartani lehessen rajta az egyensúlyt, és nem csúszik rajta a lábunk. Olyan, mintha a természet azt mondaná: „Nézzétek jógik! Ezt nektek csináltam.

A parafát szeretettel gyűjtik be.

A műanyaggyártók által elterjedt pletykák ellenére valójában nincs hiány a parafából. Igen, Portugáliában volt egy idő, amikor a termelés lelassult, de most a parafa-erdők fenntarthatóbbá válnak, mint valaha. Jelenleg elegendő parafa van ahhoz, hogy a következő évszázadban az egész világ borához bor dugókat hozzon létre. A jobb erdőgazdálkodás, az új információk és az elszámoltathatóság miatt ma már sokkal több virágzó parafa tölgy erdő van, mint 15 évvel ezelőtt. Minden alkalommal, amikor egy 200 éves fa meghal, még két ültetvényt ültetnek.

A parafa gazdálkodók tanultak a történelmükből, és rengeteget fejlődtek. Maga a betakarítási folyamat is szakképzettséget igényel, és a legtöbb portugál parafa-gazdálkodó generációk óta dolgozik. A mezőgazdasági termelők csak májustól augusztusig szüretelnek, amikor a fák a legerősebbek és a legkevésbé károsodnak. A portugál parafa-termelők nemcsak szakképzettek, hanem a fákat szeretik, tisztelik és gondoskodnak róluk, hogy a következő nemzedékek is alkalmazhassák. Kevés árucikk van ezen a földön, amelyeket olyan sok szeretettel és gondossággal termesztenek és takarítanak be, mint a parafa.

Most, hogy az összes információd megvan a parafával kapcsolatban, tudatosan dönthetsz arról, hogy milyen matracon szeretnéd végezni a gyakorlatokat. Miért ne választanád azt, amelyik környezetbarát, toxinmentes, funkcionális, megbízható, tartós, időtálló és szeretettel van betakarítva?  Namaste!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény javítása érdekében oldalunkon sütiket használunk.