A parafa jógaszőnyeg a pozitív energia fizikális megtestesülése

Sokféleképpen lehet a Föld napját ünnepelni, például fákat ültetni, összegyűjteni a környezetedben lévő hulladékot. Szerintünk ennél többről is szólhatna, vannak akik a 365 napból csak 1 napot áldoznak környezettudatosságra. Mi úgy tekintünk a jógamatracainkra, mint a pozitív energia fizikális megtestesülésére. A dolgozók erőfeszítései, ahogy használt gumiabroncsokat dobálnak újrahasznosító dobozokba, a munkások ügyessége Portugáliában, ahol a parafát óvatosan lefejtik a fárol és a mi elhivatottságunk, hogy olyan jóga termékeket kínáljunk, amik egy fényesebb jővő felé vezetnek.

10 Érdekes tény a parafáról

  • Bizonyított Fenntarthatóság

A termő régiótol függően, a parafa tölgy minden 9-11 évente van lefejtve. A fákat nem vágják ki és akár 200 évet is élhetnek. Ez teszi ezt az ipart majdnem tökéletes példává újrahasznosított termékek között, amely évezredek óta harmóniában él a természettel. Pont ezért választottuk ezt az elképesztően jó alapanyagot a jógaszőnyegeink és kiegészítő termékeink alapanyagaként.

  • Évekig tartós marad

Egy bor amfórát találtak Epheszosz-ban, i.e. 1. évszázadból, ami parafa dugóval volt elzárva. Több mint 2 évezred elteltével a tároló még mindig tele volt borral. Ez a jógaszőnyegeinknél sincs másképp, rendkívül strapabíróak.

 

  • Parafa hiány?

Nincs. A mostani számítások alapján, annyi parafa van, hogy a következő 100 évre elegendő lenne borok zárásához. A parafa tölgy erdők manapság nagyobb elővigyázatossággal vannak tartva és folyamatosan ültetik őket, így nem kell aggódnod, hogy egy parafa jógaszőnyeg vásárlásával kárt tennél a környezetünkben.

 

  • Tele van élettel

A parafa tölgy erdők a világ egyik legnagyobb élő világát foglalja magába és otthona a veszélyeztetett Ibériai hiúznak, Ibériai sasnak, Berberszarvasnak és más ritka fajú madaraknak, úgy mint sok gombának, páfránynak és más növénynek. Szeretnénk, ha ezeknek az élőlényeknek az otthona továbbra is fennmaradna, ezért választottunk olyan gyártót, aki ahelyett, hogy elvenni az élőhelyüket, még növeli is új parafatölgyek ültetésével.

 

  • Szent fák

A parafa tölgyfák valaha szentek voltak a ritka tulajdonságaik miatt. Az első évszázadi Görögországban, csak  a papok adhattak engedélyt, hogy levághassák őket. Később, a felfedezés időszakában, a parafákra olyan nagy kereslet volt a hajóácsoknál, úszó és rohadás ellenes képessége miatt, hogy az első megőrző törvényeket azért hozták létre, hogy ne pusztítsák el a parafa erdőket.

 

  • Kevesebb hulladék, kevesebb szén

Legtöbb modern parafa gyár a parafából kinyert port használja az elektromos áram újra generálására. A nagy mennyiségű maradékot az agglomerált parafa termelése használják fel. Virtuálisan, minden kis darabja a lefejtett fának fel van használva. A szilárd hulladék minimális.

 

  • Az erdő gyógyítása

A lefejtés nem, hogy nem árt a fának, hanem jót tesz neki. Azok amelyeket lefejtettek normális esetben több mint 200 évet élnek. Általánosságban véve egészségesebbek azok a fák amelyeket „feldolgoztak” mint amelyeket nem. Ezáltal a parafa jógaszőnyegeink és kiegészítő termékeink fenntartható gyártásból származnak.

 

  • Parafa Szakemberek

A parafa lehántása csak kora Májustól késő Augusztusig tart. Ez idő alatt több ezer ügyes munkás él meg abból, hogy óvatosan elválasztják a parafát a törzstől speciális eszközökkel – ez olyan műveszet amely generációk alatt lett tökéletesre hangolva. Szeretnéd megtekinteni videóban, hogy hogyan végzik a parafa lefejtését a szakemberek? Kattints ide

 

  • Védőpajzs

A parafa a vadonban egy áthatolhatatlan pajzsként viselkedik, megvédi a fát a szárazságtól és a tűztől.

 

  • Mikro felfedezés

Az első „sejt” amit felfedeztek mikroszkóp alatt az a parafa volt. Robert Hooke készített rajzokat a parafa mikroszkópikus szerkezetéről 1665-ben.

A parafa a természet egyik csodája

Ha végig olvastad ezt a cikket, akkor mostanra Te is tisztában vagy azzal, hogy termékeinknek miért pont a parafát választottuk alapanyagként. A parafa jógaszőnyegek kiváló tapadással rendelkeznek, ezzel biztosítva, hogy a szőnyeg a gyakorlás közben a helyén maradjon és ne csússzunk rajta. A felülete párnázva van, anélkül, hogy túl puha lenne. Plusz könnyen tisztítható és nem ejti csapdába a szagokat.  A jógaszőnyeg kiválasztásakor számtalan lehetőség áll rendelkezésére, de ha figyelembe vesszük az összes tényezőt, akkor ez nem kérdés. A parafa jógaszőnyegek nagyszerűek a jógagyakorlásodhoz és a környezetünk védelméhez egyaránt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A felhasználói élmény javítása érdekében oldalunkon sütiket használunk.